Brokolicovo-sýrová omáčka

0 0
Brokolicovo-sýrová omáčka

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

1 ks brokolice celá hlava
1 ks cibule středně velká
6 ks žampiony
40 g máslo
5 g sůl
4 g česnek cca 1 - 2 stroužky
82 g bílé víno
340 g smetana ke šlehání
100 g bílý čedar
podle potřeby černý pepř

Recept na omáčku, která vaše děti naučí jíst brokolici a houby.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Sýr je perfektní způsob, jak děti naučit jíst brokolici. Tato omáčka základní trik lehce upgraduje. K její přípravě budete potřebovat bílý čedar, trochu vína a smetanu.

Kroky

1
hotovo
5 min

Vytvoříme brokolicovo-cibulový základ

Brokolici omyjeme pod tekoucí vodou.

Růžičky brokolice odkrojíme a necháme na později.

Ze stonku brokolice oloupeme tvrdou slupku. Stonek brokolice nakrájíme a dáme do mixéru. Přidáme nakrájenou cibuli. Mixujeme, dokud nevytvoříme jemnou kaši.

2
hotovo
3 min

Očistíme houby

Houby oloupeme a zbavíme nečistot. Nakrájíme na čtvrtky a dáme stranou.

3
hotovo
15 min

Vaříme

Do hrnce dáme máslo, sůl, česnek a kaši z brokolice a cibule a pomalu vaříme na středním plamenu asi 6 minut nebo dokud cibule a brokolice nejsou měkké.

Přidáme víno a redukujeme. Jakmile v hrnci už nezbývá moc tekutiny, přidáme smetanu a sýr. Redukujeme dokud se omáčka netáhne jako fondue.

Přidáme houby a růžičky brokolice a vaříme, dokud nezměknou.

4
hotovo
2 min

Dochutíme a okamžitě podáváme

Omáčku s brokolicí a houbami dochutíme solí a pepřem a okamžitě podáváme.

Vždy perfektně připravená hovězí svíčková
předchozí
Vždy perfektně připravená hovězí svíčková
Křupavé kuřecí kousky s brokolicovo-sýrovou omáčkou
Další
Křupavé kuřecí kousky s brokolicovo-sýrovou omáčkou

Přidej svůj komentář