Ingredience
-  
 200 g jahody čerstvé
 
-  
 100 g cukrový sirup 1:1 cukr a voda
  
-  
 400 g mandle mleté
 
-  
 200 g máslo
 
-  
 200 g moučkový cukr
 
-  
 200 g vejce
 
  Recept
Sdílet
 Jahod začíná být všude plno. Pokud máte nějaké na vlastní zahrádce a nevíte, co s nimi, zkuste si upéct výtečný dortík „Santiago“ se slazenými jahodami vařenými sous-vide.
 
Postup
| 
 | 
VAŘENÍ A PEČENÍ JAHOD
                          
Předehřejte si lázeň o teplotě 75ºC. 
Omyje jahody a odřežte stopky. Vložte jahody do sous-vide sáčku společně s cukrovým sirupem, vakuujte a vařte v lázni po dobu 30 minut. 
Poté slijte šťávu stranou (uchovejte na servírování), jahody dejte na plech na pečící papír a pečte 1 hodinu po dobu 85 ºC. 
  | 
| 
 | 
PEČENÍ MOUČNÍKU
Mezitím v míse smíchejte mleté mandle, změklé máslo, cukr a vejce. Jen lehce zamíchejte, aby se rozbila vejce, nalijte do formy a pečte 25 minut na 170 ºC. 
Poté nechte vychladnout a rozkrájejte na obdélníky 5 x 12 cm. 
  | 
| 
 | 
SERVÍROVÁNÍ
                          
Slitou jahodovou šťávu můžete ještě povařit a nechat zhoustnout (pokud je moc řídká). 
Položte dortík na talíř, naskládejte na něj jahody a při podávání polijte jahodovou šťávou.  
Zdroj: sous-vide.cooking 
  | 
  
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"