Background Image

Nakládaná cibulka

1 0
Nakládaná cibulka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
400 g voda
400 g vinný ocet bílý
80 g cukr
20 g sůl
4 g černý pepř celý
4 g koriandr semínka, celá
3 ks cibule červené, baby
10 ks cibule zelené

Nakládaná cibulka je výborná jako ozdoba k masům. Můžete ji přidat také do salátů.

Ingredience

Recept

Sdílet

Nakládanou cibulku můžete podávat jako ozdobu k masu, nebo jako ingredienci pro přípravu dalších pokrmů včetně bramborového salátu. Jak si nakládanou cibulku připravit doma?

V tomto receptu se dozvíte nejpopulárnější způsob nakládání cibule. Naloženou cibuli můžete zavařit do sklenic, nebo vakuově zabalit a dát odležet do lednice. Pokud ji chcete použít tentýž den, nechte ji v nálevu alespoň 90 minut před užitím.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme nálev

V octu rozpustíme cukr a sůl a pomalu přidáme zbytek ingrediencí.

2
Hotovo
10 min

Připravíme cibuli (nebo jinou zeleninu)

Cibuli očistíme a rozčtvrtíme. Lístečky cibule dáme od sebe. Pokud mezi lístečky je bílá blanka, odstraníme ji.

Tip: V tomto receptu používáme baby cibulky. Stejně dobře však lze použít klasické červené cibule.

Zelené cibule očistíme a nakrájíme na osminy. Odstraníme bílou blanku mezi jednotlivými vrstvami.

3
Hotovo
5 min

Naložíme!

Do kelímku vložíme lístečky červené cibule. Do dalšího kelímku vložíme lístečky zelené cibule. Do posledního kelímku pak vložíme cibulové výhonky. Všechny kelímky zalijeme připraveným nálevem.

Naložené cibulky vakuově zabalíme, nebo je dáme odležet do lednice. Pokud naložené cibulky chceme použít tentýž den, necháme je v nálevu alespoň 90 minut.

blank
Sous vide mrkvové pyré
předchozí
Sous vide mrkvové pyré
Nakládaná hořčičná semínka
další
Nakládaná hořčičná semínka
Sous vide mrkvové pyré
předchozí
Sous vide mrkvové pyré
Nakládaná hořčičná semínka
další
Nakládaná hořčičná semínka

Přidejte svůj komentář