Sous vide mrkvové pyré

0 0
Sous vide mrkvové pyré

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g karotky
70 g máslo
50 g olivový olej
15 g cukr
5 g sůl
3 g xanthanová guma

Jemné mrkvové pyré může být použito jako příloha k masům i jako dochucovadlo.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Mrkvové pyré lze použít k dochucení studených i teplých salátů, ale i dalších pokrmů včetně masa. Někteří lidé mrkvové pyré konzumují jako přílohu k masu. V naší redakci je oblíbená také kombinace bramborové kaše a mrkvového pyré, ale existují i další možnosti, které se k sobě skvělé hodí. Experimentů se nemusíte bát, mrkvové pyré je totiž vcelku univerzální.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme karotku

Karotku očistíme a umyjeme pod tekoucí vodou. V případě potřeby rozkrájíme na menší kousky. Vložíme do sous vide sáčku. Ke karotkám přidáme olej a několik lžící, aby sáček zůstal pod vodou.

2
Hotovo
60 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 82 °C a vaříme po dobu 60 minut – cílem je, abychom karotky měli hezky měkké.

3
Hotovo
5 min

Připravíme pyré

Uvařené karotky vyjmeme z lázně. Obsah sáčku vložíme do misky a přidáme další přísady. Za stálého šlehání rozmělníme na jemnou kaši.

4
Hotovo

Dochutíme a podáváme

Pyré dochutíme a okamžitě podáváme.

Nejlepší krůtí prsíčka na světě
předchozí
Nejlepší krůtí prsíčka na světě
Nakládanou cibulku můžete přidat do salátu.
další
Nakládaná cibulka
Nejlepší krůtí prsíčka na světě
předchozí
Nejlepší krůtí prsíčka na světě
Nakládanou cibulku můžete přidat do salátu.
další
Nakládaná cibulka

Přidejte svůj komentář