Ingredience
- 300 g sýrmodrý sýr(typu Niva)
- 150 ml mléko
- 30 g Crème fraîche
- 9 g citrát sodný
- 6 g sůl
- 0,75 g hexametafosforečnan sodný
Recept
Modrý sýr je král výrazných chutí, který se skvěle hodí do omáček nebo jako delikátní pohoštění k vínu. Chcete si připravit dokonale hladký a krémový sýr, který se nerozpadá? Ukážeme vám, jak na to s metodou sous vide. Klíčem k úspěchu jsou citrát sodný a hexametafosforečnan sodný. Tyto tavicí soli jsou nezbytné pro dosažení sametové textury, protože brání oddělování tuku a bílkovin. Bez nich by sýr nevytvořil jednolitou hmotu, ale oddělil by se na olej a hrudky.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Předehřátí vodní lázně |
2 Hotovo 5 min |
Zabalení ingrediencí do sáčkuDo vakuovacího sáčku vložte veškeré ingredience: modrý sýr, mléko, crème fraîche, citrát sodný, sůl a hexametafosforečnan sodný. Sáček vakuově uzavřete. Pokud nemáte vakuovačku, můžete vzduch vytlačit ponornou metodou ve vodě. |
3 Hotovo 30 - 120 min |
Rozpouštění sýraVložte sáček do předehřáté lázně. Vařte, dokud se sýr zcela nerozpustí a nevytvoří jednolitou, tekutou směs. |
4 Hotovo 5 min |
Vytvoření hladké hmotyVyjměte sáček z lázně a jeho obsah přelijte do mixéru. Mixujte, dokud nevznikne dokonale hladká a krémová hmota bez hrudek. |
5 Hotovo 5 min |
ZtuhnutíPřelijte hladkou hmotu do forem nebo nádob. |
6 Hotovo 1 min |
Servírování |
1 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den, jsou citrát a hexametafosforečnan nezbytné ingredience?