Ingredience
-  1,2 kg bramboryčervenohnědé, středně velké
-  1 kg voda
-  15 g sůl
-  10 g glukózový sirup
-  2,5 g jedlá soda
-  podle potřeby fritovací olej
-  podle potřeby sůl
-  podle potřeby černý pepřčerstvě namletý
Recept
Pokud jsou hranolky dobře udělány, vaše chuťové buňky na ně nikdy nezapomenou. Správné hranolky by měly být křupavé na povrchu a světlé a nadýchané uvnitř. V tomto receptu vás seznámíme s receptem na sous vide hranolky podle uznávaného britského šéfkuchaře Hestona Blumenthala. Už teď se na ně můžete začít těšit!
Tip: Klíčem k těm nejlepším hranolkům jaké jste kdy jedli je kromě správné přípřavy také dobrý výběr surovin. Brambory by neměly být příliš měkké, ale ani příliš tvrdé. Stačí, abyste párkrát vyzkoušeli a hned budete vědět, o čem mluvíme.
Postup
| 1 Hotovo  10 min | Roztřídíme a očistíme brambory | 
| 2 Hotovo  10 min | Brambory nakrájíme | 
| 3 Hotovo  5 min | Připravíme vodní lázeňSmícháme 1 kg vody, 15 g soli, 10 g glukózového sirupu a 2,5 g jedlé sody a připravíme nálev. | 
| 4 Hotovo  5 min | Zabalíme hranolky | 
| 5 Hotovo  15 min | Vaříme | 
| 6 Hotovo  5 min | Vyjmeme a zchladíme | 
| 7 Hotovo | Připravíme olej na fritováníOlej nalijeme do velkého hrnce a předehřejeme na 130 °C. Tip: Použijte dostatečné množství oleje, aby se hranolky opekly rovnoměrně po všech stranách. | 
| 8 Hotovo  5 min | Osmažíme | 
| 9 Hotovo  5 min | Podáváme | 


 
                 
                



