Background Image

Kávové máslo

0 0
Kávové máslo

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

250 g kávová zrna
500 g máslo ideálně solené
podle potřeby sůl pokud nemáte solené máslo

Kávové máslo, které si zamilujete.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Možná vás to překvapí, ale kávové máslo je skvělý doplněk při pečení, nebo při přípravě některých steaků (najdete také u nás na stránkách). Výborným prostředkem pro přípravu kávového másla je sous vide oběhové čerpadlo. Recept na kávové máslo najdete níže.

Číst
Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?

Postup

1
Hotovo
5 min

Sbalíme ingredience

Do sous vide sáčku vložíme máslo a kávová zrnka. Pokud nemáme solené máslo, nezapomene přidat také trochu soli. Vakuově zabalíme.

Poznámka: Kávová zrnka jsou velmi lehká a plavou. Proto vám doporučujeme přidat do sáčku něco těžkého, jako třeba příborový nůž. Jedině tak se vám podaří sáček s máslem udržet ve vodě.

2
Hotovo
3 h

Vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na 90 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 3 hodin.

3
Hotovo
5 min

Přecedíme

Sáček vyjmeme z lázně a otevřeme ho. Obsah sáčku přelijeme přes cedník, abychom získali čistě jen máslo.

4
Hotovo

Používáme

Máslo je připraveno k okamžitému použití. Taktéž ho můžeme vložit do ledničky, kde ztuhne a počká na to, až ho budeme potřebovat.

blank
sous vide příprava zvěřiny
předchozí
Pečeně ze zvěřiny (nebo z vepřového masa)
Sous vide hovězí guláš
další
Sous vide hovězí guláš
sous vide příprava zvěřiny
předchozí
Pečeně ze zvěřiny (nebo z vepřového masa)
Sous vide hovězí guláš
další
Sous vide hovězí guláš

Přidejte svůj komentář