Background Image

Chlazený „uzený“ losos

0 0
Chlazený „uzený“ losos

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
900 g losos
podle potřeby sůl
podle potřeby cukr
100 g melasa
55 g tekutý kouř
5 g černý pepř
podle potřeby olivový olej

Uzený losos, který se hodí jako honosná večeře nebo pohoštění na večírek.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Chystáte party a chcete, aby váš večírek byl jedinečný? Tak to nesmíte zapomenout na tento recept! Jedná se o chlazeného lososa, který díky jednoduché glazuře chutná jako byste ho vyudili. Na ničem jiném si tak nepochutnáte!

Číst
5 věcí, které o sous vide musíte vědět

Postup

1
Hotovo
5 min

Odstraníme kůži

Vezmeme lososa a jemně z něj odstraníme kůži, aniž bychom ho nějak poškodili nebo krájeli.

Tip: Při odstraňování lososa je nejlepší začít ze strany od ocasu ryby. Při troše štěstí můžete kůži z lososa stáhnout rukou.

2
Hotovo
5 min

Naložíme rybu

Rybu nakrájíme na větší filety (můžeme nechat i v celku).

V misce si připravíme mix soli a cukru v poměru 4:1. Rybu obalíme ve vzniklé směsi a to co nejpečlivěji.

Obalenou rybu necháme 45 minut odpočinout. Poté ji rychle vymácháme ve studené lázni (miska s kostkami ledu a velmi studenou vodou).

3
Hotovo
5 min

Připravíme glazuru

V misce rozmícháme melasu, černý cukr a pepř.

4
Hotovo
5 min

Naglazujeme rybu

Rybu pečlivě osušíme papírovým ručníkem. Následně ji po obou stranách velmi pečlivě potřeme připravenou glazurou.

5
Hotovo
5 min

Sbalíme

Rybu vložíme do sous vide sáčku. Přidáme olivový olej (volitelný krok) a vakuově zabalíme.

6
Hotovo
60 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 45 °C. Vložíme sáček s rybou a vaříme po dobu 60 minut.

7
Hotovo
8 hod

Zchladíme a necháme odležet

Velkou misku naplníme ledem a velmi studenou vodou. Rybu okamžitě po uvaření vyjmeme ze sáčku a dáme zchladit do vody. Dokud zcela nezchladne, necháme ji ve vodě. Následně ji dáme do lednice a necháme ji tam odležet alespoň 8 hodin.

8
Hotovo
5 min

Podáváme

Rybu pokapeme olivovým olejem, bylinkami, ozdobíme podle fantazie a podáváme.

blank
Sladké sous vide brambory recept
předchozí
Sladké sous vide brambory
řepa - recept na sous vide
další
Aromatická sous vide řepa pro každou příležitost
Sladké sous vide brambory recept
předchozí
Sladké sous vide brambory
řepa - recept na sous vide
další
Aromatická sous vide řepa pro každou příležitost

Přidejte svůj komentář