Ingredience
- 900 g losos
- podle potřeby sůl
- podle potřeby cukr
- 100 g melasa
- 55 g tekutý kouř
- 5 g černý pepř
- podle potřeby olivový olej
Recept
Chystáte party a chcete, aby váš večírek byl jedinečný? Tak to nesmíte zapomenout na tento recept! Jedná se o chlazeného lososa, který díky jednoduché glazuře chutná jako byste ho vyudili. Na ničem jiném si tak nepochutnáte!
Postup
1 Hotovo 5 min |
Odstraníme kůži |
2 Hotovo 5 min |
Naložíme rybu |
3 Hotovo 5 min |
Připravíme glazuru |
4 Hotovo 5 min |
Naglazujeme rybu |
5 Hotovo 5 min |
SbalímeRybu vložíme do sous vide sáčku. Přidáme olivový olej (volitelný krok) a vakuově zabalíme. |
6 Hotovo 60 min |
Vaříme |
7 Hotovo 8 hod |
Zchladíme a necháme odležetVelkou misku naplníme ledem a velmi studenou vodou. Rybu okamžitě po uvaření vyjmeme ze sáčku a dáme zchladit do vody. Dokud zcela nezchladne, necháme ji ve vodě. Následně ji dáme do lednice a necháme ji tam odležet alespoň 8 hodin. |
8 Hotovo 5 min |
Podáváme |