Ingredience
- 1 větší hlava brokolice
- 3 stroužky česnek
- 60 ml olivový olej
- 1 větvička rozmarýn
- podle potřeby parmazánvolitelná ingredience
- podle potřeby citronová šťávavolitelná ingredience
- podle potřeby sůlvolitelná ingredience
- podle potřeby pepřvolitelná ingredience
- podle potřeby chillivolitelná ingredience
Recept
Najde se hodně lidí, kteří nemají rádi brokolici. A my jsme přesvědčeni, že to je kvůli tomu, že jen málo lidí dokáže brokolici správně připravit. Pokud totiž brokolici dobře uvaříte, například za pomoci metody sous vide, jen těžko ji odoláte. Zkuste tento recept a uvidíte sami.
Postup
1 Hotovo 3 min |
Připravíme brokoliciBrokolici zbavíme té nejtvrdší spodní části. Hlavu podélně překrojíme napůl, dále ji rozkrájíme na čtvrtiny. |
2 Hotovo 20 min |
Osmažíme česnekStroužky česneku očistíme. Do pánve přidáme olej a zahřejeme na středním plamenu. Vložíme česnek a pomalu smažíme, dokud nezezlátne. Přidáme rozmarýn a sejmeme z ohně. Necháme odležet asi 15 minut. |
3 Hotovo 3 min |
Sbalíme brokolici |
4 Hotovo 20 min |
Vaříme |
5 Hotovo 4 min |
Dochutíme |