Dokonale jemná sous vide brokolice

0 0
Dokonale jemná sous vide brokolice

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

1 větší hlava brokolice
3 stroužky česnek
60 ml olivový olej
1 větvička rozmarýn
podle potřeby parmazán volitelná ingredience
podle potřeby citronová šťáva volitelná ingredience
podle potřeby sůl volitelná ingredience
podle potřeby pepř volitelná ingredience
podle potřeby chilli volitelná ingredience

Brokolice, na které si pochutnají úplně všichni.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Ostré
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Najde se hodně lidí, kteří nemají rádi brokolici. A my jsme přesvědčeni, že to je kvůli tomu, že jen málo lidí dokáže brokolici správně připravit. Pokud totiž brokolici dobře uvaříte, například za pomoci metody sous vide, jen těžko ji odoláte. Zkuste tento recept a uvidíte sami.

Kroky

1
hotovo
3 min

Připravíme brokolici

Brokolici zbavíme té nejtvrdší spodní části. Hlavu podélně překrojíme napůl, dále ji rozkrájíme na čtvrtiny.

2
hotovo
20 min

Osmažíme česnek

Stroužky česneku očistíme. Do pánve přidáme olej a zahřejeme na středním plamenu. Vložíme česnek a pomalu smažíme, dokud nezezlátne. Přidáme rozmarýn a sejmeme z ohně. Necháme odležet asi 15 minut.

3
hotovo
3 min

Sbalíme brokolici

Brokolici opepříme a osolíme. Vložíme do sous vide sáčku. Přidáme olej s česnekem a rozmarýnem a vakuově zabalíme.

4
hotovo
20 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček s brokolicí a vaříme 20 minut.

5
hotovo
4 min

Dochutíme

Brokolici vyjmeme ze sáčku a necháme okapat na mřížce. Podle chuti přidáme pepř, sůl, parmazán, citronovou šťávu a chilli.

Okamžitě podáváme!

hally

Mladé brambory s pečeným česnekem a rozmarýnem
předchozí
Mladé brambory s pečeným česnekem a rozmarýnem
Sous vide brambory připravené sous vide
Další
Gold Yukon brambory připravené sous vide

Přidej svůj komentář