Kaše ze zeleného hrášku

0 0
Kaše ze zeleného hrášku

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
200 g zelený hrášek mražený
podle potřeby sůl
50 g voda
30 g máslo
3 g citronová šťáva čerstvá
podle potřeby černý pepř
podle potřeby olivový olej extra panenský
3 g petržel
1 g estragon listy
3 g pažitka čerstvá, mletá

Chutná kaše ze zeleného hrášku, která se hodí jako příloha i jako samostatný pokrm.

Vlastnosti:
  • Vegan

Ingredience

Recept

Sdílet

Kaše ze zeleného hrášku má nádhernou barvu a výbornou máslovou chuť. Nejvíce se hodí jako příloha k rybám a masům.  Taktéž se může jednat o samostatnou večeři s dostatečným množstvím bílkovin.

Příprava kaše ze zeleného hrášku obnáší uvaření zeleného hrášku ve vodě, přidání dostatečného množství másla, rozmačkání a promíchání s kořením, solí a citronovou šťávou.

Výsledná chuť kaše ze zeleného hrášku je ještě lepší, než si podle popisu výše asi dokážete představit. Vyzkoušejte a budete mile překvapeni.

Postup

1
Hotovo
15 min

Uvařte hrášek

Zmrazený zelený hrášek dejte do hrnce, zalijte vodou a za občasného míchání vařte na středním plameni, dokud hrášek nezměkne.

Sundejte z plotny, přidejte máslo a promíchejte.

2
Hotovo
10 min

Rozmačkejte

Hrášek rozmixujte na kaši ponorným mixérem.

Přidejte citronovou šťávu a černý pepř podle chuti. Pokud kaše nedrží pohromadě, vmíchejte trochu olivového oleje.

Tip: Nemáte doma ponorný mixér? Vezměte si vidličku a hrášek rozmačkejte ručně.

3
Hotovo
5 min

Ochuťte a podávejte

Vložte na drobno nasekanou petrželku, estragon a pažitku. Osolte.

Okamžitě podávejte.

Tip: Kaše ze zeleného hrášku je velmi chutná i za studena. Taktéž ji můžete uchovat v lednici do doby, kdy ji budete potřebovat, a následně ji ohřát.

ladyambientte

Sous vide losos
předchozí
Sous vide losos
Losos s kaší ze zeleného hrášku
další
Sous vide losos s kaší ze zeleného hrášku
Sous vide losos
předchozí
Sous vide losos
Losos s kaší ze zeleného hrášku
další
Sous vide losos s kaší ze zeleného hrášku

Přidejte svůj komentář