Ingredience
- podle potřeby vodačást ledové a část normální
- 3 ks citrónvelký
- 20 g sůl
- 250 g cukr
Recept
Z tohoto receptu vzejde měkká a chuťově výborná kandovaná citronová kůra, kterou můžete použít do slaných i sladkých pokrmů.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Oloupeme citrony |
2 Hotovo 10 min |
Kůru převaříme se solíDo malého hrnce dáme 1 litr vody, citronovou kůru a sůl. Přivedeme k varu a 1 minutu vaříme. Přecedíme a dáme stranou. |
3 Hotovo 5 min |
Připravíme jednoduchý sirupDo malého hrnce dáme 250 g vody a 250 g cukru. Vaříme, dokud se cukr pěkně nerozpustí a nepotáhne jako sirup. |
4 Hotovo 10 min |
Necháme odpočinoutHrnec se sirupem dáme z plotny. Přidáme kůru. Hrnec s obsahem dáme do ledové lázně vychladit. |
5 Hotovo 45 min |
VařímeSous vide lázeň zahřejeme na 95 °C. Obsah hrnce přelijeme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. Vložíme do vody a vaříme po dobu 45 minut. |
6 Hotovo 10 min |
Necháme odležet |
7 Hotovo 5 min |
Nakrájíme kůru |