Kandovaná citronová kůra

0 0
Kandovaná citronová kůra

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

podle potřeby voda část ledové a část normální
3 ks citrón velký
20 g sůl
250 g cukr

Výborná kandovaná citronová kůra, kterou můžete použít do slaných i sladkých pokrmů.

Vlastnosti:
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Z tohoto receptu vzejde měkká a chuťově výborná kandovaná citronová kůra, kterou můžete použít do slaných i sladkých pokrmů.

Postup

1
Hotovo
5 min

Oloupeme citrony

Tři velké citrony rozřízneme na čtvrtiny a vydlabeme z nich dužinu. Mělo by vám zbýt asi 175 g kůry.

2
Hotovo
10 min

Kůru převaříme se solí

Do malého hrnce dáme 1 litr vody, citronovou kůru a sůl.

Přivedeme k varu a 1 minutu vaříme.

Přecedíme a dáme stranou.

3
Hotovo
5 min

Připravíme jednoduchý sirup

Do malého hrnce dáme 250 g vody a 250 g cukru. Vaříme, dokud se cukr pěkně nerozpustí a nepotáhne jako sirup.

4
Hotovo
10 min

Necháme odpočinout

Hrnec se sirupem dáme z plotny. Přidáme kůru.

Hrnec s obsahem dáme do ledové lázně vychladit.

5
Hotovo
45 min

Vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na 95 °C.

Obsah hrnce přelijeme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme.

Vložíme do vody a vaříme po dobu 45 minut.

6
Hotovo
10 min

Necháme odležet

Sáček vyjmeme z oběhového čerpadla a dáme odležet do ledové lázně.

7
Hotovo
5 min

Nakrájíme kůru

Z kůry obereme velké hrudky cukru. Jednotlivé kousky rozložíme a pak je nakrájíme na drobno.

Servírujeme nebo uložíme v ledničce či v mrazáku.

ladyambientte

servírujeme
předchozí
Jednoduchý barevný fazolový salát
Nadýchaná zálivka na zeleninu
další
Nadýchaná zálivka na zeleninu
servírujeme
předchozí
Jednoduchý barevný fazolový salát
Nadýchaná zálivka na zeleninu
další
Nadýchaná zálivka na zeleninu

Přidejte svůj komentář