Kandovaná citronová kůra

0 0
Kandovaná citronová kůra

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

podle potřeby voda část ledové a část normální
3 ks citrón velký
20 g sůl
250 g cukr

Výborná kandovaná citronová kůra, kterou můžete použít do slaných i sladkých pokrmů.

Vlastnosti:
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Z tohoto receptu vzejde měkká a chuťově výborná kandovaná citronová kůra, kterou můžete použít do slaných i sladkých pokrmů.

Kroky

1
hotovo
5 min

Oloupeme citrony

Tři velké citrony rozřízneme na čtvrtiny a vydlabeme z nich dužinu. Mělo by vám zbýt asi 175 g kůry.

2
hotovo
10 min

Kůru převaříme se solí

Do malého hrnce dáme 1 litr vody, citronovou kůru a sůl.

Přivedeme k varu a 1 minutu vaříme.

Přecedíme a dáme stranou.

3
hotovo
5 min

Připravíme jednoduchý sirup

Do malého hrnce dáme 250 g vody a 250 g cukru. Vaříme, dokud se cukr pěkně nerozpustí a nepotáhne jako sirup.

4
hotovo
10 min

Necháme odpočinout

Hrnec se sirupem dáme z plotny. Přidáme kůru.

Hrnec s obsahem dáme do ledové lázně vychladit.

5
hotovo
45 min

Vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na 95 °C.

Obsah hrnce přelijeme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme.

Vložíme do vody a vaříme po dobu 45 minut.

6
hotovo
10 min

Necháme odležet

Sáček vyjmeme z oběhového čerpadla a dáme odležet do ledové lázně.

7
hotovo
5 min

Nakrájíme kůru

Z kůry obereme velké hrudky cukru. Jednotlivé kousky rozložíme a pak je nakrájíme na drobno.

Servírujeme nebo uložíme v ledničce či v mrazáku.

ladyambientte

servírujeme
předchozí
Jednoduchý barevný fazolový salát
Nadýchaná zálivka na zeleninu
Další
Nadýchaná zálivka na zeleninu

Přidej svůj komentář