Ingredience
- 300 g čedartučný
- 120 g mléko
- 30 g máslopřepuštěné
- 9 g citrát sodný
- 4 g sůl
- 0,75 g hexametafosforečnan sodný
Recept
Spousta lidí miluje měkký sýr na americký způsob. Jedná se o sytě oranžový sýr s konzistencí někde mezi taveným sýrem a klasickým sýrem. Každý plátek tohoto sýru se kvůli mazlavé konzistenci obvykle balí zvlášť do celofánu, aby šly jednotlivé plátky od sebe. Měkké sýrové plátky se přitom používají na toasty nebo do hamburgerů, kde se rychle roztečou a krásně voní. V tomto článku vám poradíme, jak si měkké sýrové plátky připravit doma za pomoci oběhového čerpadla.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme vodní lázeň |
2 Hotovo 5 min |
Zabalíme ingredience |
3 Hotovo 30 - 120 min |
Zahříváme |
4 Hotovo 5 min |
Rozmixujeme |
5 Hotovo 5 min (cca 2 h na odležení) |
Dáme do formy |
6 Hotovo 5 min |
Nakrájíme |