Background Image

Sous vide měkké sýrové plátky

0 0
Sous vide měkké sýrové plátky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

300 g čedar tučný
120 g mléko
30 g máslo přepuštěné
9 g citrát sodný
4 g sůl
0,75 g hexametafosforečnan sodný

Měkký americký sýr s nezaměnitelnou barvou a chutí.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Spousta lidí miluje měkký sýr na americký způsob. Jedná se o sytě oranžový sýr s konzistencí někde mezi taveným sýrem a klasickým sýrem. Každý plátek tohoto sýru se kvůli mazlavé konzistenci obvykle balí zvlášť do celofánu, aby šly jednotlivé plátky od sebe. Měkké sýrové plátky se přitom používají na toasty nebo do hamburgerů, kde se rychle roztečou a krásně voní. V tomto článku vám poradíme, jak si měkké sýrové plátky připravit doma za pomoci oběhového čerpadla.

Číst
Sous vide jednoduše i u vás doma!

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 75 °C.

2
Hotovo
5 min

Zabalíme ingredience

Do sous vide sáčku vložíme mléko, sýr, máslo, citrát sodný, hexametafosforečnan a sůl. Vakuově uzavřeme.

3
Hotovo
30 - 120 min

Zahříváme

Sáček vložíme do vodní lázně a zahříváme, dokud se sýr nerozpustí.

4
Hotovo
5 min

Rozmixujeme

Sáček vyjmeme z lázně a jeho obsah přelijeme do mixéru. Mixujeme, dokud nevznikne hladká hmota.

5
Hotovo
5 min (cca 2 h na odležení)

Dáme do formy

Vzniklou sýrovou hmotu nalijeme do formy a necháme odležet.

6
Hotovo
5 min

Nakrájíme

Jakmile hmota ve formě ztuhne, nakrájíme ji na tenké plátky. Podáváme.

blank
Sous vide bramborový salát
předchozí
Sous vide bramborový salát
Sous vide vaječný likér
další
Sous vide vaječný likér
Sous vide bramborový salát
předchozí
Sous vide bramborový salát
Sous vide vaječný likér
další
Sous vide vaječný likér

Přidejte svůj komentář