blank
https://www.sousviderecepty.cz
blank
  • Recepty
    • Hovězí
    • Vepřové
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Vánoční slevy
blank
  • Recepty
    • Hovězí
    • Vepřové
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Vánoční slevy
  • Recepty
    • Hovězí
    • Vepřové
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Vánoční slevy
blank
  • Domů
  • Reklamní sdělení
  • I doma lze vařit s Lauben Sous Vide Stick jako v michelinské restauraci

I doma lze vařit s Lauben Sous Vide Stick jako v michelinské restauraci

Vloženo Lis 23rd, 2019
od Admin
Kategorie:
  • Reklamní sdělení
  • Sous vide
I doma lze vařit s Lauben Sous Vide Stick jako v michelinské restauraci

Metoda pomalého vaření (sous vide) je čím dál více populární a stále více lidí v rámci zdravého životního stylu uvažuje o jejím zavedení do své kuchyně. 

Marek Fichtner, jeden z porotců soutěže Masterchef, vyzkoušel Lauben Sous Vide Stick přímo ve své praxi a stal se ambasadorem značky. Jeho závěry si můžete prohlédnout na stránkách společnosti Lauben.

Lauben Sous Vide Stick

Lauben pro metodu pomalého vaření připravil Sous Vide Stick, ponorný vařič s naprosto snadným a intuitivním ovládáním. Vařič můžete použít v běžných hrncích, a pokud jej zrovna nepoužíváte, můžete ho mít uložený mezi ostatními kuchyňskými přístroji – a ve srovnání s nemotornými tzv. „pomalými hrnci“ nezabírá tolik prostoru.

Lauben Sous Vide Stick se skládá jen z několika částí. Ovládací část, která je nahoře, slouží k nastavení teploty vodní lázně a doby, po kterou se pokrm bude vařit. Nastavení všech hodnot, zapínání a vypínání přístroje probíhá pomocí jednoho jediného ovládacího prvku – otočného kolečka. Není tedy potřeba podrobně v návodu studovat několik různých tlačítek a k čemu každé slouží. Pro zobrazení nastavené teploty i zbývající doby vaření je tu přehledný, za všech okolností dobře viditelný displej.

Přídržná část složí k tomu, aby byl vařič umístěn ve správné poloze. Jedná se o kruhový držák, který zajistí fixaci ve svislé poloze na okraji jakéhokoliv hrnce či nádoby.

Varná spodní část přístroje je vyrobená z vysoce kvalitní oceli. Obsahuje uvnitř vrtulku, která je chráněna před případným nechtěným dotykem, slouží k rovnoměrné cirkulaci vody a lepšímu udržení teploty sáčku s pokrmem. Uvnitř se pak nachází i výkonné topné těleso pro ohřátí a následné udržování správné teploty vodní lázně. Na tyči najdete dobře viditelné rysky pro minimální a maximální stav vody v hrnci.

Přístroj je velmi elegantní a maximálně ergonomický, jeho obsluha je pohodlná a intuitivní. Přitom je dostatečně robustní, aby vydržel i hrubší zacházení. Jeho obrovskou výhodou je i to, že spodní varnou část lze od přístroje oddělit a nechat umýt v myčce. Další výhodou je zmíněná výkonost, která se projevuje rychlým ohřevem vody na požadovanou teplotu. Pokud vložíte do hrnce chladné suroviny z lednice, teplota připravené vody se logicky sníží, ale výkonný ohřívač teplotu vodu během chvilky vrátí na původní hodnotu.

Jde to snadno

Samotné jídlo si připravíte do uzavíratelných sáčku, které jsou součástí balení, případně můžete použít speciální fólii Lauben Sous Vide Foil 2805, kterou zatavíte ve vakuovačce Lauben Vacuum Sealer. Díky vakuování se odstraní nechtěné vzduchové bubliny, které by bránily symetrickému prohřátí pokrmu ze všech stran. Navíc veškeré ingredience zůstanou na požadovaném místě a jejich chutě se vzájemně propojí.

Jediné, na co musíte dát po vložení pokrmu v sáčku do hrnce pozor, je, aby stav hladiny vody byl mezi ryskami minimální a maximální hladiny vody na vařiči.

Využijte kupon na slevu 30% na nákup produktů značky Lauben!

Na skončení varného procesu jste upozorněni zvukovým signálem a jídlo je připraveno k okamžitému servírování.

Díky vakuování vydrží potraviny mnohem déle čerstvé, takže připravená jídla, která nebudete hned servírovat, můžete uložit do lednice nebo mrazničky a použít později. Třeba na gril.

Na hrnec se neumisťuje poklička. K tomu, aby se voda nevyvařila při velmi dlouhých časech vaření (u některých pokrmů až několik hodin), slouží sada kuliček Lauben Sous Vide Balls 50, které plavou na hladině vody. Pokud dochází k výparu vody, ta kondenzuje na kuličkách a stéká zpět do hrnce. Únik vody výparem je minimální. Na obrázku je viditelný i držák (vlevo), který drží Lauben Sous Vide Stick ve svislé poloze..

Výsledky předčí vaše očekávání

Výsledky vaření překvapí i vás. Chutné a zdravé jídlo téměř bez práce, všechny ingredience včetně bylinek vypadají a jsou jako čerstvé. Návody dodávané k metodě sous vide jsou srozumitelné a jasné, takže spousta „kuchařů“ připraví pokrm na první pokus s dokonalým a vždy stejným výsledkem. Lauben Sous Vide Stick se díky tomu jistě stane dalším spolehlivým a žádaným pomocníkem ve vaší domácnosti.

Steak připravený na pánvi (vlevo) a metodou sous vide (vpravo). Jak vidíte, maso vpravo je upravené a v plném svém objemu, zatímco na pánvi vidíte (vlevo), že maso ztratilo svou šťávu, kraje masa jsou vypečené až do sucha a prostředek masa je ještě syrový. U sous vide metody je maso v celém svém objemu propečené a není vysušené. Po vyjmutí z obalu se na pánvi nechá vytvořit na povrchu masa krusta, všechny šťáva zůstává uvnitř. Po stisknutí vidličkou se z něj uvolňuje šťáva, což u pokrmu z pánve není vždy zaručeno.

www.lauben.com

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

Přidejte svůj komentář Zrušit odpověď na komentář

Recepty

Drůbež

Drůbež

Hovězí

Hovězí

Krůtí

Krůtí

Luštěniny

Luštěniny

Ryby

Ryby

Vejce

Vejce

Vepřové

Vepřové

Zelenina

Zelenina

Kuchyně

Americká

Americká

Anglická

Anglická

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Italská

Italská

Mexická

Mexická

Nejnovější komentáře

  • Zapy: Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
  • Janko: Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
  • Křepelčí maso a vajíčka: Sous vide vaření – otázky a odpovědi
  • Admin: Nejlepší „mojo“ marináda na maso
  • Dotaz: Nejlepší „mojo“ marináda na maso

O sous vide

  • Co je sous vide?
  • 4 základní kroky sous vide vaření
  • Sous vide – otázky a odpovědi
  • Je sous vide vaření bezpečné?

Pro začátek

  • Sous vide v hrnci na sporáku
  • Do čeho sous vide zabalit?
  • Sous vide – teploty a časy
  • KUPON: 10% sleva na SOUS VIDE

Recepty

  • Low Carb
  • Bez lepku
  • Vegetariánské
  • Veganské

© 2021 Sous Vide kuchařka s recepty, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Recipetineats