Dávno před příchodem Evropanů do Jižní Ameriky přišli domorodí obyvatelé na to, jak pěstovat neuvěřitelnou škálu rostlin. Vyvinuli důmyslné zavlažovací systémy a terasovali strmé svahy andských hor, aby byly vhodnější pro pěstování potravin. Pěstovali kukuřici, fazole lima, brambory, sladké brambory, chilli papričky, avokádo, arašídy a čokoládu. Chovali také lamy a morčata. V každé oblasti se vyvinula vlastní tradiční jídla.
Když přišli Evropané, začlenili některá jídla těchto domorodých obyvatel do své vlastní kuchyně. Nová jídla si odvezli zpět do Evropy a do Jižní Ameriky přivezli evropská zvířata a potraviny, například prasata, kuřata, citrusy, pšenici, mandle, krávy a kozy.
Evropané se naučili připravovat svá oblíbená španělská, italská a portugalská jídla z místních surovin. Mnoho tradičních domorodých kuchařských postupů bylo upraveno a modifikováno a nově dostupné potraviny z Evropy byly do nich přimíchány. Své kulinářské tradice přinesli také asijští a afričtí přistěhovalci. To vše se smísilo a vytvořilo dnešní rozmanitou a vzrušující jihoamerickou kuchyni.
© 2024 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Anovaculinary, Recipetineats, ... / Kontakt