Ingredience
-
2 ks brambory nejlépe Yukon Gold
-
-
1 šálek zeleninový vývar
-
4 lžíce máslo
-
2 stroužky česnek
-
1 ks bobkový list
-
košer sůl
-
černý pepř
-
Recept
Sdílet
Brambora a pórek jsou odjakživa dobrými parťáky a když je uvaříte sous-vide, můžete z nich udělat skvělou polévku vyvážené chuti. Celé vaření zabere pod 2 hodiny času a je tak fantastickou večeří během pracovních dní .
Postup
|
PŘIPRAVÍME ZELENINU A VAŘÍME
Nastavte si sous-vide vařič na teplotu 85 °C.
Oloupejte brambory a nakrájejte i s pórkem na kostky, přidejte vývar, máslo, prolisovaný česnek a bobkový list a vše vložte do sous-vide sáčku. Osolte a opepřete a vakuujte. Vařte po dobu 1 a půl hodiny.
|
|
MIXUJEME A PODÁVÁME
Vyjměte sáček z lázně a vytáhněte bobkový list ze směsi. Všechen obsah pak přelijte do mixéru a přidejte smetanu. Mixujte do hladka asi 1 minutu. Přidejte vývar nebo smetanu, abyste dosáhli požadované konzistence.
Přidejte sůl nebo pepř dle libosti. Podávejte horké.
Zdroj: recipes.anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"