Cheesecake ve sklenici

0 0
Cheesecake ve sklenici

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

1 šálek grahamové sušenky
3 lžíce máslo
450 g Philadelphia
1/2 šálku cukr
1/2 šálku vanilkový extrakt
1/2 šálku zakysaná smetana
2 ks vejce

Cheesecake ve sklenici je velmi praktický dezert, který si snadno můžete vzít třeba ven na piknik.

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Výborný a jednoduchý recept na cheesecake. Díky přesné teplotě vaření je zaručena dokonalá konzistence. Nadrcené sušenky společně s krémem tomu dají ten pravý šmak.

Postup

1
Hotovo
5 min

PŘIPRAVÍME MÁSLOVOU KRUSTU

Nejprve rozdrtíme grahamové sušenky na drobky. Následně drobky spojíme dohromady s rozpuštěným máslem, abychom získali máslovou krustu.

2
Hotovo
5 min

PŘIPRAVÍME SMĚS

Přidáme smetanový sýr a cukr do velké mísy. Šleháme elektrickým ručním mixérem do hladka na střední rychlost asi 1 minutu. Vmícháme následně vanilkový extrakt, vejce a zakysanou smetanu. Několikrát poklepáme mísou o desku, aby se uvolnily jakékoli větší vzduchové bubliny.

3
Hotovo
5 min

PŘIPRAVÍME SKLENICE

Do sklenic na dno dáme připravenou máslovou krustu a navrh přidáme rozšlehanou směs.

4
Hotovo
5 hod 30 min

VODNÍ LÁZEŇ

Sklenice dáme do vodní lázně o teplotě 85˚C na cca 1,5 hodiny. Po uvaření necháme cheesecake vychladnout cca 30 minut při pokojové teplotě a pak sklenice dáme do ledničky na cca 4 hodiny.

5
Hotovo
3 min

SERVÍRUJEME

Podáváme s čerstvým ovocem, jako jsou maliny a borůvky.

Zdroj: izzycooking.com

blank

Michaela Lukešová

Gurmánka, která nikdy nepohrdne výborným jídlem. Její recepty roztancují vaše chuťové pohárky.

salát z červené řepy
předchozí
Teplý salát z červené řepy a quinoy
kuřecí salát
další
Sous-vide kuřecí salát
salát z červené řepy
předchozí
Teplý salát z červené řepy a quinoy
kuřecí salát
další
Sous-vide kuřecí salát

Přidejte svůj komentář