Ingredience
-
1 šálek grahamové sušenky
-
3 lžíce máslo
-
450 g Philadelphia
-
1/2 šálku cukr
-
1/2 šálku vanilkový extrakt
-
1/2 šálku zakysaná smetana
-
2 ks vejce
Recept
Sdílet
Výborný a jednoduchý recept na cheesecake. Díky přesné teplotě vaření je zaručena dokonalá konzistence. Nadrcené sušenky společně s krémem tomu dají ten pravý šmak.
Postup
5 min |
PŘIPRAVÍME MÁSLOVOU KRUSTU
Nejprve rozdrtíme grahamové sušenky na drobky. Následně drobky spojíme dohromady s rozpuštěným máslem, abychom získali máslovou krustu.
|
5 min |
PŘIPRAVÍME SMĚS
Přidáme smetanový sýr a cukr do velké mísy. Šleháme elektrickým ručním mixérem do hladka na střední rychlost asi 1 minutu. Vmícháme následně vanilkový extrakt, vejce a zakysanou smetanu. Několikrát poklepáme mísou o desku, aby se uvolnily jakékoli větší vzduchové bubliny.
|
5 min |
PŘIPRAVÍME SKLENICE
Do sklenic na dno dáme připravenou máslovou krustu a navrh přidáme rozšlehanou směs.
|
5 hod 30 min |
VODNÍ LÁZEŇ
Sklenice dáme do vodní lázně o teplotě 85˚C na cca 1,5 hodiny. Po uvaření necháme cheesecake vychladnout cca 30 minut při pokojové teplotě a pak sklenice dáme do ledničky na cca 4 hodiny.
|
3 min |
SERVÍRUJEME
Podáváme s čerstvým ovocem, jako jsou maliny a borůvky.
Zdroj: izzycooking.com
|
Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)