Ingredience
- 4 ks hruškapodle vlastního výběru
- láhev (750 ml) červené víno
- podle potřeby muškátový květvcelku
- 1 g muškátový oříšek
- 5 g skořicová tyčinka
- 2 g hřebíček
- 1,5 g nové koření
- podle potřeby cukr krystal
- podle potřeby citronová šťáva
- volitelná ingredience vanilková zmrzlina
- volitelná ingredience šlehačka
Recept
Elegantní dezert nevyžaduje obtížnou přípravu. Přesvědčí vás o tom hrušky připravené v červeném víně metodou sous vide. Hrušky mají klasickou sladkou chuť, ale ozvláštní se omáčkou z červeného vína a případně vanilkovou zmrzlinou. Příprava naprosto fantastického dezertu vám zabere maximálně 1 hodinu.
Postup
|
1 Hotovo |
Vybereme hrušky |
|
2 Hotovo 2 min |
Připravíme nálev |
|
3 Hotovo 10 min |
Redukujeme |
|
4 Hotovo 3 min |
Připravíme hrušky |
|
5 Hotovo |
Vyčistíme hrušky (volitelný krok) |
|
6 Hotovo 5 min |
Sbalíme |
|
7 Hotovo 30 min |
Vaříme |
|
8 Hotovo 10 min |
Připravíme šťávu |
|
9 Hotovo |
Servírujeme |






