Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem

0 0
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
12 ks kachní stehno
5 g sůl
75 ml chilli omáčka
30 ml sojová omáčka
15 ml hoisin omáčka
30 ml rýžový ocet
15 ml med
1 g zázvor čerstvý
podle potřeby sezamová semínka
podle potřeby pažitka

Tenhle recept by měl znát každý správný kuchař.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Když přijde na přípravu kachny, je i ten nejlepší lovec obvykle v koncích. S námi už ale problémy s přípravou tohoto exotického ptáka už mít nebudete.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme kachnu

Kachní stehýnka bohatě prosolíme. Vložíme do sous vide sáčků po 5-6 kusech a zajistíme, aby každý kousek měl kolem sebe dostatek prostoru. Vakuově zabalíme (bez oleje – kachna je mastná dost).

2
Hotovo
16 h

Vaříme

Vodní lázeň předehřejeme na 70 °C. Vložíme sáček s kachnou a 16 hodin vaříme.

3
Hotovo
10 min

Připravíme omáčku

Jakmile je maso uvařené, začneme připravovat omáčku. Do malého hrnce vložíme thajskou chilli omáčku, sojovou omáčku, hoisin omáčku, ocet z rýžového vína, med a čerstvě nastrouhaný zázvor. Pečlivě rozmícháme.

Hmotu zahříváme na mírném plameni a za stálého míchání vaříme asi 5-7 minut nebo dokud tekutina nezredukuje na hustší omáčku.

4
Hotovo
10 - 20 min

Dokončíme

Troubu rozžhavíme na nejvyšší možnou teplotu.

Kachnu vložíme do pekáče a potřeme připravenou omáčkou.

Dáme péct do trouby, dokud nevznikne křupavá kůrčička.

5
Hotovo
5 min

Podáváme

Kachnu vyjmeme z trouby, posypeme sezamovými semínky a pažitkou a okamžitě podáváme například s Gold Yukon bramborami.

ladyambientte

Výborná hříbková omáčka
předchozí
Výborná hříbková omáčka
Výborná hříbková omáčka
další
Sous vide vepřový steak s hříbkovou omáčkou
Výborná hříbková omáčka
předchozí
Výborná hříbková omáčka
Výborná hříbková omáčka
další
Sous vide vepřový steak s hříbkovou omáčkou

Přidejte svůj komentář