• Home
  • Drůbež
  • Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem

Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem

0 0
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

12 ks kachní stehno
5 g sůl
75 ml chilli omáčka
30 ml sojová omáčka
15 ml hoisin omáčka
30 ml rýžový ocet
15 ml med
1 g zázvor čerstvý
podle potřeby sezamová semínka
podle potřeby pažitka

Tenhle recept by měl znát každý správný kuchař.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Když přijde na přípravu kachny, je i ten nejlepší lovec obvykle v koncích. S námi už ale problémy s přípravou tohoto exotického ptáka už mít nebudete.

Kroky

1
hotovo
5 min

Připravíme kachnu

Kachní stehýnka bohatě prosolíme. Vložíme do sous vide sáčků po 5-6 kusech a zajistíme, aby každý kousek měl kolem sebe dostatek prostoru. Vakuově zabalíme (bez oleje – kachna je mastná dost).

2
hotovo
16 h

Vaříme

Vodní lázeň předehřejeme na 70 °C. Vložíme sáček s kachnou a 16 hodin vaříme.

3
hotovo
10 min

Připravíme omáčku

Jakmile je maso uvařené, začneme připravovat omáčku. Do malého hrnce vložíme thajskou chilli omáčku, sojovou omáčku, hoisin omáčku, ocet z rýžového vína, med a čerstvě nastrouhaný zázvor. Pečlivě rozmícháme.

Hmotu zahříváme na mírném plameni a za stálého míchání vaříme asi 5-7 minut nebo dokud tekutina nezredukuje na hustší omáčku.

4
hotovo
10 - 20 min

Dokončíme

Troubu rozžhavíme na nejvyšší možnou teplotu.

Kachnu vložíme do pekáče a potřeme připravenou omáčkou.

Dáme péct do trouby, dokud nevznikne křupavá kůrčička.

5
hotovo
5 min

Podáváme

Kachnu vyjmeme z trouby, posypeme sezamovými semínky a pažitkou a okamžitě podáváme například s Gold Yukon bramborami.

ladyambientte

Výborná hříbková omáčka
předchozí
Výborná hříbková omáčka
Výborná hříbková omáčka
Další
Sous vide vepřový steak s hříbkovou omáčkou

Přidej svůj komentář