Background Image

Sous vide vajíčka na měkko

1 0
Sous vide vajíčka na měkko

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 ks vejce velikost XXL
podle potřeby sůl volitelná ingredience
podle potřeby pepř volitelná ingredience
podle potřeby vepřová pečeně volitelná ingredience

Ideálně uvařená vajíčka.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Perfektně uvařené vajíčko znamená, že bude pevné na povrchu, ale ve středu hezky tekuté. Tekutá konzistence nedrhne na jazyku a zvýrazní chuť, jenže se jí také dost těžko dosahuje. Pokud ovšem máte možnost uvařit si vajíčka metodou sous vide, bude to pro vás velmi jednoduché. Povíme vám, jak na to.

Číst
Sous vide vaření – otázky a odpovědi

Postup

1
Hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 75 °C.

2
Hotovo
13 min

Uvaříme vajíčko

Vajíčko o velikosti XXL vyjmeme z ledničky a vložíme do vodní lázně. Vaříme ve skořápce po dobu 13 minut.

Vajíčka není třeba balit do sous vide sáčku.

3
Hotovo

Podáváme nebo uskladníme

Uvařená vajíčka vyjmeme z lázně a okamžitě podáváme patřičně osolené, opepřené či jinak okořeněné (perfektní je třeba sladká paprika).

Vajíčka také můžete uskladnit v ledničce k pozdější konzumaci. V takovém případě byste vajíčka nejprve měli nechat vychladnout na pokojovou teplotu a až poté dát do ledničky.

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

vaříme sous vide
předchozí
Křupavá kukuřice s máslem a bylinkami
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem
další
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem
vaříme sous vide
předchozí
Křupavá kukuřice s máslem a bylinkami
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem
další
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem

Přidejte svůj komentář