Sous vide vajíčka na měkko

0 0
Sous vide vajíčka na měkko

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

1 ks vejce velikost XXL
podle potřeby sůl volitelná ingredience
podle potřeby pepř volitelná ingredience
podle potřeby vepřová pečeně volitelná ingredience

Ideálně uvařená vajíčka.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Perfektně uvařené vajíčko znamená, že bude pevné na povrchu, ale ve středu hezky tekuté. Tekutá konzistence nedrhne na jazyku a zvýrazní chuť, jenže se jí také dost těžko dosahuje. Pokud ovšem máte možnost uvařit si vajíčka metodou sous vide, bude to pro vás velmi jednoduché. Povíme vám, jak na to.

Kroky

1
hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 75 °C.

2
hotovo
13 min

Uvaříme vajíčko

Vajíčko o velikosti XXL vyjmeme z ledničky a vložíme do vodní lázně. Vaříme ve skořápce po dobu 13 minut.

Vajíčka není třeba balit do sous vide sáčku.

3
hotovo

Podáváme nebo uskladníme

Uvařená vajíčka vyjmeme z lázně a okamžitě podáváme patřičně osolené, opepřené či jinak okořeněné (perfektní je třeba sladká paprika).

Vajíčka také můžete uskladnit v ledničce k pozdější konzumaci. V takovém případě byste vajíčka nejprve měli nechat vychladnout na pokojovou teplotu a až poté dát do ledničky.

hally

vaříme sous vide
předchozí
Křupavá kukuřice s máslem a bylinkami
Výborná hříbková omáčka
Další
Výborná hříbková omáčka

Přidej svůj komentář