Ingredience
- 1 ks vejcevelikost XXL
- podle potřeby sůlvolitelná ingredience
- podle potřeby pepřvolitelná ingredience
- podle potřeby vepřová pečeněvolitelná ingredience
Recept
Perfektně uvařené vajíčko znamená, že bude pevné na povrchu, ale ve středu hezky tekuté. Tekutá konzistence nedrhne na jazyku a zvýrazní chuť, jenže se jí také dost těžko dosahuje. Pokud ovšem máte možnost uvařit si vajíčka metodou sous vide, bude to pro vás velmi jednoduché. Povíme vám, jak na to.
Postup
1 Hotovo |
Připravíme vodní lázeňVodní lázeň předehřejeme na 75 °C. |
2 Hotovo 13 min |
Uvaříme vajíčkoVajíčko o velikosti XXL vyjmeme z ledničky a vložíme do vodní lázně. Vaříme ve skořápce po dobu 13 minut. Vajíčka není třeba balit do sous vide sáčku. |
3 Hotovo |
Podáváme nebo uskladnímeUvařená vajíčka vyjmeme z lázně a okamžitě podáváme patřičně osolené, opepřené či jinak okořeněné (perfektní je třeba sladká paprika). Vajíčka také můžete uskladnit v ledničce k pozdější konzumaci. V takovém případě byste vajíčka nejprve měli nechat vychladnout na pokojovou teplotu a až poté dát do ledničky. |