Sous vide vepřový steak s hříbkovou omáčkou

1 0
Sous vide vepřový steak s hříbkovou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
600 g vepřová pečeně
podle potřeby máslo
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
hříbková omáčka

Skvělé sous vide maso s chutí podzimu a hub.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Sous vide vepřový steak s hříbkovou omáčkou považujeme za ten nejlepší podzimní pokrm na světě. Až ho ochutnáte, jistě si ho také zamilujete.

Recept na hříbkovou omáčku najdete na našich stránkách.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme maso

Vepřovou pečeni posypeme vydatným množstvím soli a pepře.

Maso vložíme do sous vide sáčku, přidáme pár kapek oleje a vakuově zabalíme.

2
Hotovo
12 h

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 71 °C. Vložíme sáček a vaříme 12 hodin.

Tip: Pro urychlení vaření maso můžete rozříznout na steaky. V takovém případě stačí vařit třeba jen 4 hodiny.

3
Hotovo
10 min

Dokončíme a podáváme

Maso vyjmeme ze sáčku. Necháme okapat (šťávu ze sáčku můžeme pro lepší chuť vmíchat do hříbkové omáčky).

Pánvičku rozpálíme na maximální teplotu. Přidáme lžíci másla. Maso zprudka opečeme po všech stranách.

Maso nakrájíme na plátky, dáme na talíř. Polijeme hříbkovou omáčkou. Okamžitě podáváme.

ladyambientte

Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem
předchozí
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem
Houbové ragú s vajíčkem na měkko
další
Houbové ragú s vejcem na měkko
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem
předchozí
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem
Houbové ragú s vajíčkem na měkko
další
Houbové ragú s vejcem na měkko

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář