Ingredience
-  2 ks filety z lososa
 -  podle potřeby cukr
 -  podle potřeby sůl
 -  podle potřeby olivový olej
 -  1 ks citrón
 -  30 g petrželčerstvá
 -  30 g pažitkačerstvá
 -  2 g česnekčerstvý
 -  10 g šalotkačerstvá
 -  5 g vločky chilli
 
Recept
Fanoušci sous vide vaření to už dávno vědí: neexistuje lepší způsob jak připravit čerstvé lososa, protože opatrným vařením v sáčku dosáhnete vždy takového propečení, jaké jste si přáli. V tomto receptu vám prozradíme, jak si připravit sous vide lososa s bylinkovým olejem. Pro přesně požadovaný stupeň provaření si prosím prostudujte naši tabulku teplot a časů vaření.
Postup
| 
 1 Hotovo  3 min  | 
Připravte sous vide lázeň | 
| 
 2 Hotovo  10 - 20 min  | 
Okořeňte rybu | 
| 
 3 Hotovo  2 min  | 
Nařízněte kůži | 
| 
 4 Hotovo  2 min  | 
Zabalte rybu | 
| 
 5 Hotovo  | 
Připravte bylinkový olejDo mísy vložte nadrobno namleté bylinky, česnek a šalotku. Přidejte 150 g olivového oleje a vločky chilli a všechno pečlivě smíchejte. Chvíli předtím, než budete rybu servírovat, bylinkový olej podle chuti osolte (kdybyste sůl přidali hned, zelené bylinky by zhnědly).  | 
| 
 6 Hotovo  3 min  | 
Rybu opečte | 
| 
 7 Hotovo  | 
ServírujteLososa dejte na talíř. Přidejte opečený citrón. Zakapejte bylinkovým olejem a okamžitě podávejte. Tip: Skvělou přílohou k této rybě je salát z růžičkové kapusty.  | 


                
                




2 Comments Skrýt komentáře
přijde mi ujeté k takhle mastné rybě ještě přidávat olej…
Dobrý den, olej se k této rybě přidává z důvodu toho, aby držela tvar. Pokud vám nevadí, že maso nebude mít tak pěkný vzhled, můžete vařit i bez oleje. 🙂