Ingredience
-  2 ks steaknízký roštěnec asi 5 cm široký
-  40 g olivový olej
-  250 g máslo
-  20 g sůl+ na dochucení
-  5 g česnek
-  1 g tymián
-  250 g červené víno
-  podle potřeby černý pepř
-  400 g brambory
-  1 kg voda
-  100 g smetana
-  50 g pažitka
Recept
Steak s bramborami. Kdyby tato kulinářská klasika šla ještě vylepšit, už by to někdo učinil. Ať už jsou steakové hranolky v blízkosti malého plátku masa nebo nějakého obřího kusu hovězího dvakrát opečeného v nóbl kuchyni, signalizují pohodlí, extravaganci a čistou radost.
V tomto receptu vezmeme jemně opečený sous vide steak, který polijeme hustou omáčkou z červeného vína, a oženíme ho s neskutečně lahodnými šťouchanými smetanovo-máslovými bramborami z našeho předchozího receptu.
Postup
| 1 Hotovo  60 min | Připravíme sous vide steak s červenou omáčkouRecept na sous vide steak s červenou omáčkou. | 
| 2 Hotovo  20 min | Připravíme šťouchané bramboryRecept na šťouchané brambory se smetanou a máslem. | 
| 3 Hotovo  10 min | Naaranžujeme a podáváme | 


 
                 
                



