Background Image

Šťouchané brambory se smetanou a máslem

0 0
Šťouchané brambory se smetanou a máslem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
400 g brambory
1 kg voda
20 g sůl plus další sůl k ochucení
100 g smetana
150 g máslo
podle potřeby černý pepř
50 g pažitka

Lahodné šťouchané brambory se smetanou a máslem. Můžete podávat jako přílohu k masům i jako samostatný pokrm.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Říká se, že pizza je jako sex – i když je špatná, stále je vcelku dobrá. To sice není žádná pravda, ale pokud to řeknete o šťouchaných bramborech či o bramborové kaši pravda to skutečně je. Samozřejmě budete muset správně uvařit brambory a smíchat je do správné krémové konzistence, ale pokud to zvládnete alespoň přibližně, můžete si popřát dobrou chuť.

A teď si představte svěží bramborovou přílohu, která je ještě o dva stupně lepší, nežli klasická bramborová kaše. Říkáte, že to nejde? Tak my vás v tomto receptu vyvedeme z omylu!

Do šťouchaných brambor přidáme smetanu a máslo, plus pažitku nebo další bylinky podle vašeho výběru na skus a barvu. Šťouchané brambory můžeme podávat samotné, ale také společně s masem a dalšími potravinami jako jsou grilované sýry, pečená zelenina atd.

Číst
Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?

Postup

1
Hotovo
25 min

Očistěte a uvařte brambory

Brambory pečlivě očistěte. Vložte do hrnce s vodou a solí. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud nezměknou (asi po dobu 20 minut).

2
Hotovo
5 min

Rozmačkejte brambory

Z hrnce vylijte vodu a přidejte smetanu. Brambory lehce rozmačkejte za pomoci vidličky. Přidejte máslo a do brambor ho pečlivě vmíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
Hrnec přikryjte, aby vám brambory nevystydly.

3
Hotovo

Dokončete a podávejte

Před servírováním nasekejte pažitku a vmíchejte ji do brambor. Okamžitě podávejte.

blank
Sous vide steak s omáčkou z červeného vína a se šťouchanými bramborami
předchozí
Jednoduchý sous vide steak s omáčkou z červeného vína
Šťouchané brambory se smetanou a máslem
další
Sous vide steak s omáčkou z červeného vína se šťouchanými bramborami
Sous vide steak s omáčkou z červeného vína a se šťouchanými bramborami
předchozí
Jednoduchý sous vide steak s omáčkou z červeného vína
Šťouchané brambory se smetanou a máslem
další
Sous vide steak s omáčkou z červeného vína se šťouchanými bramborami

Přidejte svůj komentář