Ingredience
- 2 ks steaknízký roštěnec asi 5 cm široký
- 40 g olivový olej
- 250 g máslo
- 20 g sůl+ na dochucení
- 5 g česnek
- 1 g tymián
- 250 g červené víno
- podle potřeby černý pepř
- 400 g brambory
- 1 kg voda
- 100 g smetana
- 50 g pažitka
Recept
Steak s bramborami. Kdyby tato kulinářská klasika šla ještě vylepšit, už by to někdo učinil. Ať už jsou steakové hranolky v blízkosti malého plátku masa nebo nějakého obřího kusu hovězího dvakrát opečeného v nóbl kuchyni, signalizují pohodlí, extravaganci a čistou radost.
V tomto receptu vezmeme jemně opečený sous vide steak, který polijeme hustou omáčkou z červeného vína, a oženíme ho s neskutečně lahodnými šťouchanými smetanovo-máslovými bramborami z našeho předchozího receptu.
Postup
1 Hotovo 60 min |
Připravíme sous vide steak s červenou omáčkouRecept na sous vide steak s červenou omáčkou. |
2 Hotovo 20 min |
Připravíme šťouchané bramboryRecept na šťouchané brambory se smetanou a máslem. |
3 Hotovo 10 min |
Naaranžujeme a podáváme |