Houbové ragú s vejcem na měkko

0 0
Houbové ragú s vejcem na měkko

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

400 g houby sušené houby před použitím namočíme do vody
1 ks cibule
2 stroužky česnek
20 g máslo
půlka citrón
podle potřeby olivový olej
podle potřeby balsamico
podle potřeby vinný ocet bílý
podle potřeby petržel čerstvá
podle potřeby rozmarýn čerstvý
podle potřeby tymián čerstvý
4 ks vejce na měkko

Výborné houbové ragú, které může posloužit jako předkrm i jako hlavní chod.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Mykologická sezóna je v plném proudu, takže je ideální čas na to představit si recept na houbové ragú. Jedná se o velmi jednoduchý chod, který můžete připravit z čerstvých i uchovávaných či sušených hub.

K houbovému ragú se jako příloha hodí vejce na měkko.

Kroky

1
hotovo
13 min

Připravíme vejce na měkko

Recept na sous vide vejce na měkko najdete zde.

2
hotovo
7 min

Připravíme houby

Pánev necháme rozehřát na středním plamenu. Přidáme máslo, na drobno nakrájenou cibulku a šťávu z půlky citronu. Krátce orestujeme.

Přidáme houby a na drobno nasekaný česnek. Promícháme.

Přidáme tymián, rozmarýn a další bylinky podle chuti. Promícháme a asi 2 minuty restujeme.

Přidáme nasekanou petrželku a několik kapek balsamikového octa a opět asi 2 minuty restujeme. Odstavíme z plotny.

3
hotovo
2 min

Podáváme

Houbovou směs dáme na talíř. Na její vrchol přidáme vejce na měkko a posypeme petrželí, pažitkou nebo dalším kořením podle chuti. Okamžitě podáváme.

ladyambientte

Výborná hříbková omáčka
předchozí
Sous vide vepřový steak s hříbkovou omáčkou
Sous vide chřest, který si zamilujete
Další
Sous vide chřest, který si zamilujete

Přidej svůj komentář