Ingredience
- 397 g kondenzované mléko sladké
- 397 g kokosové mléko
- 4 ks vejcevětší
- 201 g cukr
- 118 ml voda
- 85 g kokosové vločky
Recept
Kokosová verze španělského pudinku „Flan“, ve kterém nahradíme klasické mléko kokosovým, abychom ještě vyvýšili celkovou chuť kokosu. Příprava je jednoduchá a výsledný dezert hedvábně hladký, přesně jak by měl správný pudink být. Karamel a opražený kokos mu dodají šmrnc.
Postup
1 Hotovo |
PUDINK |
2 Hotovo |
KARAMEL |
3 Hotovo |
DEZERT DO LÁZNĚPřipravte si 8 zavařovacích skleniček s víčky, na jejich dna rovnoměrně rozdělte karamel. Na něj nalijte 1/2 šálku kokosového pudinku do každé sklenice. Uzavřete víčky a vložte do lázně tak, aby voda sahala zhruba do poloviny nádoby (v případě potřeby vyvýšení vložte do lázně stojánek). Pokud budou mít sklenice tendenci plavat, zatěžkejte je. |
4 Hotovo |
KOKOSOVÉ VLOČKY |
5 Hotovo |
DEZERT Z LÁZNĚ |
6 Hotovo |
DEZERT NA TALÍŘ |