Ingredience
-  380 g pikantní hořčiceasi 4 zralé klasy
-  3 stroužky česnek
-  60 ml olivový olej
-  60 g máslo
-  podle potřeby tymiánvolitelná ingredience
-  podle potřeby sůl
-  podle potřeby pepř
Recept
Hledáte ideální letní/podzimní přílohu k masu či rybě, jejíž příprava vám nezabere moc času? Tak to určitě budete rádi za recept na křupavou kukuřičku vařenou metodou sous vide. Tady ho máte:
Postup
| 1 Hotovo  30 min | Připravíme česnekem provoněný olejStroužky česneku očistíme a omyjeme tekoucí vodou. Do pánve dáme olivový olej a zahřejeme na mírném plameni. Česnek rozdrtíme plochou částí nože a vhodíme ho do oleje. Pečeme asi 10 minut. Na konci varu česnek vyjmeme. Olej necháme zchladnout cca 15 minut. | 
| 2 Hotovo  5 min | Připravíme kukuřiciKukuřici zbavíme listů a vlásků a omyjeme ji pod vodou. Necháme okapat. Za pomoci ostrého nože z klasů vyloupeme semínka. | 
| 3 Hotovo | Sbalíme do sáčkuDo sous vide sáčku vložíme kukuřičná semínka, česnekem provoněný olej, sůl, máslo a čerstvý tymián či jiné bylinky podle vaší chuti. Vakuově zabalíme. | 
| 4 Hotovo  20 min | VařímeVodní lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček a vaříme 20 minut. | 
| 5 Hotovo  5 min | Dochutíme a podávámeKukuřici přesypeme do servírovací misky. Dochutíme pepřem, případně i solí, bylinkami a dalšími ingrediencemi jako je například citron. Okamžitě podáváme. | 


 
                 
                



