blank
https://www.sousviderecepty.cz
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Domů
  • Cuisine: Americká

Cuisine: Americká

Kuchyně některých zemí je snadné definovat, protože jídla a recepty jsou v daném regionu původní, často vznikly z nutnosti nebo jako prostředek k přežití – ingredience přirozeně pocházejí z místní půdy nebo moře. Protože jsou však Spojené státy zemí složenou z kultur mnoha jiných zemí a původních obyvatel, může být definice jejich kuchyně poněkud náročná – jaké recepty jsou „americké“?

Spojené státy jsou tavicím kotlíkem kultur, který vznikl díky mnoha přistěhovalcům a zotročeným lidem, kteří sem přišli z různých jiných zemí světa. Významnou část této rovnice tvoří také kultury původních obyvatel, kteří na této zemi žili dávno před kolonizací. Díky této bohaté kombinaci kulinářských tradic se americká kuchyně stala něčím víc než jen součtem svých částí a nabízí něco jedinečného. V této zemi vzniklo několik pokrmů, které mnozí považují za příklady „americké“ kulinářské tradice.

Jako „americká“ by se dala označit nesčetná spousta jídel, ale existuje několik málo takových, která odpovídají kvintesenci této rozmanité a expandující kulinářské tradice.

 

Sdílet

Sous vide brisket

Čas vaření: 50 hod 30 min
  • Hovězí maso
  • Americká Americká
Brisket je část hovězího masa z hrudníku. Nejvhodnější je pro něj pomalá příprava a sous-vide z něj udělá to nejšťavnatější maso pod sluncem. To rozhodně musíte naservírovat své návštěvě při...

Iva Dohnalová

6.6.2021
Like 5
Sdílet

Steak z mečouna

Čas vaření: 45 min
  • Ryby
  • Americká Americká
Filety z mečouna se v receptech nazývají steaky – a to proto, že jeho maso je výrazné, křehké a vydatné jako třeba filet mignon. Bohužel je dost jednoduché mečouna nedovařit....

Iva Dohnalová

18.5.2021
Like 2
Sdílet

Krůtí roláda

Čas vaření: 6 hod 10 min
  • Drůbež
  • Americká Americká
Roláda z krůtího masa je vařená pomalu a na nízkou teplotu ve vodní lázni, což zajistí dokonale křehké, šťavnaté a prostě úžasné maso. Dochucení citronem, česnekem a směsí bylinek povznese...

Iva Dohnalová

2.5.2021
Like 4
Sdílet

Banana bread

Čas vaření: 2 hod 10 min
  • Dezerty
  • Americká Americká
Recept na trochu jinou variantu známého pečeného banánového chlebíčku. Příprava je rychlá a jednoduchá, chuť vás překvapí a servírovat ho můžete ve sklenici nebo vyklopený na talířku – jak vám...

Iva Dohnalová

25.4.2021
Like 3
Sdílet

Křupavá celerová srdíčka

Čas vaření: 1 hod 5 min
  • Zelenina
  • Americká Americká
Křehké středy řapíkatého celeru (neboli srdíčka) skvěle slouží jako křupavá a chutná příloha k masům. Navíc dobře vypadají a nejeden šéfkuchař je používá při prezentaci svých jídel. Uvařte si je...

Iva Dohnalová

12.4.2021
Like 4
Sdílet

Batátová kaše s kokosem a zázvorem

Čas vaření: 2 hod 20 min
  • Příloha
  • Americká Americká
Jednoduchý recept na batátovou kaši s kokosem a zázvorem, která je perfektní přílohou k jakémukoli svátečnímu jídlu.

Iva Dohnalová

1.4.2021
Like 4
Sdílet

Sváteční nádivka plná chuti

Čas vaření: 1 hod 20 min
  • Pochutiny
  • Americká Americká
Nádivka z horké lázně je neuvěřitelně jednoduchá a zároveň chutná. Tento recept lze upravit komukoli podle chuti. Nechte ji jak je, přidejte ořechy, sušené ovoce nebo jablko pro chuť navíc....

Iva Dohnalová

29.3.2021
Like 4
Sdílet

Pekanový koláč ve skleničce

Čas vaření: 2 hod 25 min
  • Dezerty
  • Americká Americká
Pekanový koláč z horké lázně nebude nikdy suchý a drobivý. Náplň je hedvábně jemná s kousky pekanových ořechů a sladká po javorovém sirupu. Pro fajnšmekry je třeba dozdobit čerstvě ušlehanou...

Iva Dohnalová

28.3.2021
Like 3
Sdílet

Americké brambory sous-vide

Čas vaření: 1 hod 40 min
  • Příloha
  • Americká Americká
Pokud se chcete maximálně přiblížit americkým neboli steakovým bramborám jak z luxusní restaurace, připravte si je sous-vide. Na závěr je ogrilujte. Zvenčí budou kořeněné a krásně křupavé a uvnitř dokonale...

Iva Dohnalová

25.3.2021
Like 3
Sdílet

Slanina, jakou jste ještě neochutnali

Čas vaření: 6 hod 15 min
  • Vepřové maso
  • Americká Americká
Člověk si řekne – je vůbec možné ještě nějak vylepšit starou dobrou smaženou slaninu? Proč ji vůbec vařit v lázni? Vařením slaniny sous-vide přes noc dosáhnete šťavnatosti uvnitř a křupavosti...

Iva Dohnalová

14.3.2021
Like 7
Předchozí
Další

Recepty

Drůbež

Drůbež

Hovězí maso

Hovězí maso

Krůtí

Krůtí

Luštěniny

Luštěniny

Ryby

Ryby

Vejce

Vejce

Vepřové maso

Vepřové maso

Zelenina

Zelenina

Kuchyně

Americká

Americká

Anglická

Anglická

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Indická

Indická

Italská

Italská

Japonská

Japonská

Španělská

Španělská

Nejnovější komentáře

  • Juraj: Sous vide vaření – otázky a odpovědi
  • Kuchtík: Hovězí chuck roll pečeně
  • Admin: Sous vide steak
  • Stanislav: Sous vide steak
  • Miladka: Sous vide vaření – otázky a odpovědi

O sous vide

  • Co je sous vide?
  • 4 základní kroky sous vide vaření
  • Sous vide – otázky a odpovědi
  • Je sous vide vaření bezpečné?

Pro začátek

  • Sous vide v hrnci na sporáku
  • Do čeho sous vide zabalit?
  • Sous vide – teploty a časy
  • KUPON: 10% sleva na SOUS VIDE

Recepty

  • Low Carb
  • Bez lepku
  • Vegetariánské
  • Veganské

© 2022 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Recipetineats, ... / Kontakt

Posting....