blank
https://www.sousviderecepty.cz
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Domů
  • Cuisine: Americká

Cuisine: Americká

Kuchyně některých zemí je snadné definovat, protože jídla a recepty jsou v daném regionu původní, často vznikly z nutnosti nebo jako prostředek k přežití – ingredience přirozeně pocházejí z místní půdy nebo moře. Protože jsou však Spojené státy zemí složenou z kultur mnoha jiných zemí a původních obyvatel, může být definice jejich kuchyně poněkud náročná – jaké recepty jsou „americké“?

Spojené státy jsou tavicím kotlíkem kultur, který vznikl díky mnoha přistěhovalcům a zotročeným lidem, kteří sem přišli z různých jiných zemí světa. Významnou část této rovnice tvoří také kultury původních obyvatel, kteří na této zemi žili dávno před kolonizací. Díky této bohaté kombinaci kulinářských tradic se americká kuchyně stala něčím víc než jen součtem svých částí a nabízí něco jedinečného. V této zemi vzniklo několik pokrmů, které mnozí považují za příklady „americké“ kulinářské tradice.

Jako „americká“ by se dala označit nesčetná spousta jídel, ale existuje několik málo takových, která odpovídají kvintesenci této rozmanité a expandující kulinářské tradice.

 

Sdílet

Rozložený jablečný koláč se sněhovou pusinkou

Čas vaření: 1 hod 30 min
  • Dezerty
  • Americká Americká
Jablečný koláč je tradiční americký sváteční dezert, který je ale oblíbený snad ve všech zemích světa. Naše verze je připravená sous-vide, abychom zesílili chutě a jablka uvařili do dokonalé konzistence....

Iva Dohnalová

22.11.2021
Like 2
Sdílet

Kuře s citrusovou glazurou

Čas vaření: 2 hod
  • Drůbež
  • Americká Americká
Křehké a šťavnaté kuřecí s citrusovou glazurou je plné chuti ze sladké a přitom štiplavé omáčky z javorového sirupu, pomeranče, citronu a limetky. Stojí za to se o něj s...

Iva Dohnalová

15.11.2021
Like 2
Sdílet

Vepřová panenka s javorovo-hořčičnou omáčkou

Čas vaření: 2 hod 25 min
  • Vepřové maso
  • Americká Americká
Očekávejte šťavnaté a neodolatelné vepřové maso připravené bez stresu a k naprosté dokonalosti. Jednoduchá javorovo-hořčičná omáčka mu dodá skvělý sladko-štiplavý nádech. Už při pohledu na něj se vám budou sbíhat...

Iva Dohnalová

8.8.2021
Like 6
Sdílet

Pálivá kuřecí prsa s quinoa salátem

Čas vaření: 2 hod 30 min
  • Drůbež
  • Americká Americká
Kajenské koření a kuře není úplně nová záležitost. Jak tuhle skvělou a léta prověřenou dvojici ještě vylepšit? Uvařit kuřecí prsa sous-vide, takže budou šťavnatá a křehká, ani stopa po tuhém...

Iva Dohnalová

29.7.2021
Like 1
Sdílet

Ananasové špízy s rumem

Čas vaření: 1 hod 10 min
  • Dezerty
  • Americká Americká
Tady je skvělý letní dezert, který lehce vytvoříte jen za pomocí vakuovačky. Ani nemusíte zapínat svůj sous-vide vařič! Jen vložte ingredience do vakuového sáčku a nechte ananas nasát skvělé chutě...

Iva Dohnalová

22.7.2021
Like 1
Sdílet

Sous-vide brusinková omáčka

Čas vaření: 35 min
  • Dipy
  • Americká Americká
Jakmile uvaříte sous-vide brusinkovou omáčku a ochutnáte, jen stěží si pak ještě někdy dáte tu kupovanou. Je hotová za chvíli a ta chuť je prostě nesrovnatelná! Hodí se třeba k...

Iva Dohnalová

19.7.2021
Like 0
Sdílet

Cuketový chlebíček

Čas vaření: 3 hod 20 min
  • Pochutiny
  • Americká Americká
Pokud se vám letos urodilo hodně cukety a hledáte další využití, tak zbystřete. Můžete ji nastrouhat a upéct šťavnatý, delikátní a rychlý chlebíček! Ve sklenici v horké lázni bude extra...

Iva Dohnalová

17.7.2021
Like 1
Sdílet

Losos s koriandrem, česnekem a limetkou

Čas vaření: 1 hod 45 min
  • Ryby
  • Americká Americká
Pokud hledáte vcelku zdravé a zároveň bezlepkové jídlo, tento recept rozhodně dobře poslouží. Sous-vide vařením bude ryba skvěle šťavnatá a bylinky v sáčku ji skvěle dochutí. Jakmile bude jídlo v...

Iva Dohnalová

16.7.2021
Like 3
Sdílet

LC Kuřecí roláda s bazalkovo-špenátovým pestem

Čas vaření: 1 hod 45 min
  • Drůbež
  • Americká Americká
Každá roláda je tak trochu umělecké dílo a tato není výjimkou. Na talíři vypadá skvěle a je až neuvěřitelně jednoduchá. Sous-vide metoda je pro vaření rolády hodně důležitá, jelikož má...

Iva Dohnalová

30.6.2021
Like 7
Sdílet

Plátky vepřového bůčku v hořčici a melase

Čas vaření: 8 hod 10 min
  • Vepřové maso
  • Americká Americká
Velice delikátní recept na šťavnatý a křupavý bůček, který se po úpravě sous-vide jen rozpadá na jazyku. Marináda z hořčice a melasy mu dodá výjimečnou chuť.

Iva Dohnalová

23.6.2021
Like 7
Předchozí
Další

Recepty

Drůbež

Drůbež

Hovězí maso

Hovězí maso

Krůtí

Krůtí

Luštěniny

Luštěniny

Ryby

Ryby

Vejce

Vejce

Vepřové maso

Vepřové maso

Zelenina

Zelenina

Kuchyně

Americká

Americká

Anglická

Anglická

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Indická

Indická

Italská

Italská

Japonská

Japonská

Španělská

Španělská

Nejnovější komentáře

  • Jiří: Sous vide vaření – otázky a odpovědi
  • Libor: Sous-vide uzená hovězí žebra
  • Admin: Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
  • Jana: Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
  • Vladislav: Sous vide vaření – otázky a odpovědi

O sous vide

  • Co je sous vide?
  • 4 základní kroky sous vide vaření
  • Sous vide – otázky a odpovědi
  • Je sous vide vaření bezpečné?

Pro začátek

  • Sous vide v hrnci na sporáku
  • Do čeho sous vide zabalit?
  • Sous vide – teploty a časy
  • KUPON: 10% sleva na SOUS VIDE

Recepty

  • Low Carb
  • Bez lepku
  • Vegetariánské
  • Veganské

© 2022 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Recipetineats, ... / Kontakt

Posting....