blank
https://www.sousviderecepty.cz
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Domů
  • Cuisine: Česká

Cuisine: Česká

České jídlo vyžaduje přeprogramování kulinářského myšlení: Tuk je chuť, tuk je dobrý a cholesterol je váš přítel. Pokud vám to zní osvobozujícím způsobem, vyhrňte si rukávy a přitáhněte si židli. V českém stravování se odráží závan vlivů sousedních zemí na této křižovatce Evropy. Mezi germánské importy patří pečená husa, kysané zelí a knedlíky. Česká kuchyně si také přizpůsobila řízky (obalované a smažené kuřecí nebo vepřové placky) z Vídně, guláš z Maďarska a další slovanské základy – zakysanou smetanu, ocet, kyselou zeleninu, okurky – z Východu. A přestože česká kuchyně obsahuje mnoho věcí, není kořeněná, plná bylinek – ani lehká.

Na českém stole převládá maso a sacharidy. Nejoblíbenějším typickým českým jídlem je Vepřová s knedlíkem a se zelím – vepřová pečeně podávaná s kysaným zelím a knedlíkem. Toto jídlo potěší příznivce prosté domácí kuchyně.

Svíčková na smetaně (plátky hovězí svíčkové, dušené v troubě a podávané ve smetanové omáčce s ozdobou z brusinek a kopečkem šlehačky) je další haute klasika z tradiční české kuchyně. Jak tedy vidíte, česká kuchyně rozhodně nepatří mezi nejzdravější na světě.

Sdílet

Jehněčí kýta s mátou, kmínem a černou hořčicí

Čas vaření: 3 hod 45 min
  • Zvěřina, skopové a jehněčí
  • Česká Česká
Vykostěné maso z jehněčí kýty je ideální na rolování a plnění různými ingrediencemi. A protože má jehněčí maso samo o sobě výraznou chuť, nemusíte se při plnění zrovna mírnit. V...

Iva Dohnalová

18.9.2021
Like 4
Sdílet

Letní celerovo-jablečná polévka

Čas vaření: 3 hod
  • Polévky
  • Česká Česká
Při vaření sous-vide si zelenina uchovává mnohem silnější chuť a zářivější barvu. Uvařit si tak svěží a chutnou polévku je extra snadné. Ozdobte ji jedlými květy a klíčky a servírujte...

Iva Dohnalová

10.9.2021
Like 2
Sdílet

Křupavé vepřové koleno

Čas vaření: 21 hod
  • Vepřové maso
  • Česká Česká
Pokud máte rádi pivo a k němu dobré vepřové koleno, pak vyzkoušejte tento recept. Bude šťavnaté uvnitř, křupavé na povrchu a skvěle ochucené směsí koření. A ani si pro něj...

Iva Dohnalová

27.8.2021
Like 7
Sdílet

Sous-vide nakládaný květák

Čas vaření: 6 hod 15 min
  • Zelenina
  • Česká Česká
Už žádná zelenina promáčená vodou. Tady je recept na křupavý a extrémně chutný nakládaný květák s kurkumou a koprem. V sezóně ho naložíte a v zimě si pochutnáte, navíc za...

Iva Dohnalová

22.8.2021
Like 1
Sdílet

Sous-vide konfitované rajče

Čas vaření: 1 hod
  • Zelenina
  • Česká Česká
Co si budeme namlouvat, některá rajčata (hlavně ta kupovaná) prostě nechutnají podle našich představ. Zjistili jsme, že se jejich chuť dá o dost zlepšit vařením a konfitováním sous-vide a to...

Iva Dohnalová

28.7.2021
Like 0
Sdílet

Zeleninový vývar

Čas vaření: 16 hod
  • Zelenina
  • Česká Česká
Příprava vývaru sous-vide je takové mírné luhování. Chutě zeleniny jsou v něm čisté a zřetelné a jakmile si oddřete proces přípravy zeleniny, můžete se jít klidně poflakovat.

Iva Dohnalová

14.7.2021
Like 2
Sdílet

Zelené fazolky s mandlemi

Čas vaření: 1 hod 35 min
  • Zelenina
  • Česká Česká
Zelenina uvařená sous-vide má vždy báječnou křupavost, drží tvar a k tomu si uchová výraznou chuť. Zelené fazolky nejsou výjimka, navíc když tu jejich skvělou chuť a texturu po uvaření...

Iva Dohnalová

26.6.2021
Like 0
Sdílet

Sous-vide citrusový jogurt

Čas vaření: 6 hod 15 min
  • Mléčné výrobky
  • Česká Česká
Až vyzkoušíte domácí jogurt, možná už si další nebudete chtít kupovat ze supermarketu. Nejen, že je to o dost úspornější metoda, ale také si ho můžete přizpůsobit k obrazu svému...

Iva Dohnalová

23.6.2021
Like 0
Sdílet

Mrkvová polévka s curry

Čas vaření: 2 hod
  • Polévky
  • Česká Česká
Výborná veganská mrkvová polévka, která je lehce pikantní a skvěle okořeněná. Uvaří ji za vás sous-vide vařič za necelé 2 hodiny.

Iva Dohnalová

8.6.2021
Like 3
Sdílet

Máslový chřest s čerstvou mátou

Čas vaření: 15 min
  • Zelenina
  • Česká Česká
Chřestová sezóna je v plném proudu. Tyhle úžasné zelené stonky chutnají skvěle grilované či pečené, ale čas při vaření hraje důležitou roli – o minutu déle nebo méně může zkazit...

Iva Dohnalová

31.5.2021
Like 2
Předchozí
Další

Recepty

Drůbež

Drůbež

Hovězí maso

Hovězí maso

Krůtí

Krůtí

Luštěniny

Luštěniny

Ryby

Ryby

Vejce

Vejce

Vepřové maso

Vepřové maso

Zelenina

Zelenina

Kuchyně

Americká

Americká

Anglická

Anglická

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Indická

Indická

Italská

Italská

Japonská

Japonská

Španělská

Španělská

Nejnovější komentáře

  • Kuchtík: Hovězí chuck roll pečeně
  • Admin: Sous vide steak
  • Stanislav: Sous vide steak
  • Miladka: Sous vide vaření – otázky a odpovědi
  • Miladka: Sous vide vaření – otázky a odpovědi

O sous vide

  • Co je sous vide?
  • 4 základní kroky sous vide vaření
  • Sous vide – otázky a odpovědi
  • Je sous vide vaření bezpečné?

Pro začátek

  • Sous vide v hrnci na sporáku
  • Do čeho sous vide zabalit?
  • Sous vide – teploty a časy
  • KUPON: 10% sleva na SOUS VIDE

Recepty

  • Low Carb
  • Bez lepku
  • Vegetariánské
  • Veganské

© 2022 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Recipetineats, ... / Kontakt

Posting....