Asijská kuchyně zahrnuje několik hlavních regionálních kuchyní: Střední Asie, Východní Asie, Severní Asie, Jižní Asie, Jihovýchodní Asie a Západní Asie. Kuchyně je charakteristický styl kuchařských postupů a tradic, obvykle spojený s určitou kulturou. Asie, která je největším a nejlidnatějším kontinentem, je domovem mnoha kultur, z nichž mnohé mají svou charakteristickou kuchyni.
Mezi ingredience společné mnoha kulturám ve východních a jihovýchodních oblastech kontinentu patří rýže, zázvor, česnek, sezamová semínka, chilli, sušená cibule, sója a tofu. Mezi běžné způsoby přípravy patří smažení, vaření v páře a fritování.
Rýže je společná pro většinu asijských kuchyní, ale v různých regionech jsou oblíbené různé druhy. Asijská kuchyně kromě toho využívá poměrně hodně zeleniny.
© 2024 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Anovaculinary, Recipetineats, ... / Kontakt