Steak z mečouna
Filety z mečouna se v receptech nazývají steaky – a to proto, že jeho maso je výrazné, křehké a vydatné jako třeba filet mignon. Bohužel...
Bramborový salát s rozmarýnovo-česnekovým dresinkem
Salát, co svou výraznou chutí připomíná jídla ze steakhousu. Přitom je tato skvělá příloha dost lehká a svěží pro letní grilování.
Citronový likér Limoncello
Známý italský likér z citronů si můžete koupit v obchodě, nebo si ho jednoduše vyrobit za zlomek ceny doma. Sous-vide verze zabere jen 2 hodiny místo běžných 6 až 8...
Krůtí roláda
Roláda z krůtího masa je vařená pomalu a na nízkou teplotu ve vodní lázni, což zajistí dokonale křehké, šťavnaté a prostě úžasné maso. Dochucení citronem,...
Banana bread
Recept na trochu jinou variantu známého pečeného banánového chlebíčku. Příprava je rychlá a jednoduchá, chuť vás překvapí a servírovat ho můžete ve sklenici nebo vyklopený na talířku – jak vám...
Kuřecí prsa v Panko strouhance na houbách
Už žádné trápení se složitým smažením. S tímhle receptem vyšvihnete perfektní kuře v Panko strouhance propečené skrz naskrz k dokonalosti. Celé manévrování s pánvičkou Vám nezabere víc, než 5 minut,...
Filety z tresky s koprovo-vinnou omáčkou
Ze všech druhů ryb je treska zrovna ta, se kterou se nejlépe pracuje. Její maso má neutrální chuť, která se skvěle doplní jakoukoli omáčkou. Tuhost...
Rajčatová omáčka ze zahrádky
Už brzy se nám zahrádky zabarví čerstvou vlastnoručně vypěstovanou zeleninou, která přímo vybízí k experimentování. Běžně byste do rajčatové omáčky dostali tu správnou chuť bylinek jedině dlouhým vařením na plotně....
Křupavá celerová srdíčka
Křehké středy řapíkatého celeru (neboli srdíčka) skvěle slouží jako křupavá a chutná příloha k masům. Navíc dobře vypadají a nejeden šéfkuchař je používá při prezentaci svých jídel. Uvařte si je...
Studená hrášková polévka
Na tuto polévku potřebujete jen pár ingrediencí a pár minut času. O skvělou chuť se postará hrášek v kombinaci s mátou a hlavně sous-vide vařič.
LC citrónový cheesecake
Ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou je příprava cheesecaku hračka. Výsledkem je s jistotou smetanový a hustý dezert. Zkuste cheesecake s oblíbenou příchutí citrónu, který si můžete dovolit i v...
Vepřová panenka s omáčkou z křenu a jablečného octa
Sous-vide je nejen forma precizního vaření, ale i kuchařská technika, která baví. Na sváteční dny se vám bude hodit recept na úžasnou vepřovou panenku, většinu si připravíte předem, po vaření...
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here