Francouzská cibulačka
Recept, kde má použití sous-vide techniky hned dvě výhody. Při přípravě kuřecího vývaru plně kontrolujete teplotu, nenecháte jej projít varem a výsledkem je tak křišťálově...
Hovězí bůček na grilu
Abychom dosáhli neodolatelné chuti bůčku metodou sous vide je potřeba si přichystat kvalitní ingredience – zejména pak kvalitní kus hovězího masa. Klíčem je nastavení správné teploty vodní lázně, která je...
Foie gras s portským vínem technikou sous-vide
Lahodná, hedvábně jemná kachní játra, která povznášejí každý slavnostní stůl. Tento recept na foie gras (doslova „tučná játra“) z kachny (případně husy) vyniká nejen výjimečnou chutí, ale také jednoduchostí přípravy...
Sous vide jablka se skořicovým středem
Teplá sous vide jablka se skořicovým středem jsou jako pečená jablka, jenom o poznání lepší. Díky dlouhému vaření jsou jemná a máslová a ideálně se...
I doma lze vařit s Lauben Sous Vide Stick jako v michelinské restauraci
Metoda pomalého vaření (sous vide) je čím dál více populární a stále více lidí v rámci zdravého životního stylu uvažuje o jejím zavedení do své kuchyně. Marek Fichtner, jeden z porotců soutěže...
Sous vide hovězí roštěná
Dušená hovězí roštěná je jedním z klasických českých jídel. Příprava masa klasickým způsobem má přitom tu nevýhodu, že maso je většinou poměrně vysušené. U přípravy metodou sous vide je tento nedostatek...
Sous vide vaření – otázky a odpovědi
Sous vide je poměrně nová metoda vaření. Jelikož ho lidé ještě moc neznají, tak se ptají na nejrůznější souvislosti. Pokud se o sous vide chcete...
Steak z hovězí svíčkové s mačkanými bramborami
Dnes vám představíme velmi jednoduchý recept na steak z hovězí svíčkové, který připravíte velmi rychle a jednoduše, za pomoci pouze 4 ingrediencí.
Pálivá kuřecí křidélka s Aji Amarillo (paprikou křídlatou)
Aji Amarillo (český název paprika křídlatá) je peruánský druh papričky, který se vyznačuje typickou kouřovou, ovocnou příchutí a pálivostí od 3000 do 100 000 Scovilleových jednotek pálivosti. Představíme vám, jak lze...
Sous vide ribeye steak
Sous vide je ideální způsob přípravy steaků. Provaření je rovnoměrné a zlatavý nádech dostaneme doděláním na pánvi. Hodně prorostlé kousky masa jako je ribeye steak...
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
Vepřová pečeně je ideální volbou pro přípravu na grilu – i když ji na ohni necháte o chvíli déle, zůstává krásně šťavnatá a jemná. Předpříprava metodou sous vide ji však...
Sous vide kuřecí křidélka s medem a zázvorem
Chystáte doma menší party? Tak to vám nesmí chybět některé sous vide speciality jako jsou kuřecí křidélka s medem a zázvorem. Osvědčila se nám třeba jako skvělé zobání k TV (takové hokejové...
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here

