Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
Dovolte nám vyřešit častou hospodskou hádku – batáty a sladké brambory nejsou to samé. Do oranžova zbarvené sladké hlízy, které najdeme v nabídce českých supermarketů, jsou...
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná cibule se perfektně hodí k dozdobení steaků a dalších masových pokrmů, ale třeba i do hamburgerů. Příprava karamelizované cibule je velmi jednoduchá, přesto ji mnoho lidí připravit neumí. V tomto receptu...
Výborná hříbková omáčka
Hříbková omáčka je v našich luzích a hájích jednou z nejoblíbenějších omáček ke steakům i dalším masům či jen k přílohám. Dobře udělaná hříbková omáčka totiž zvýrazní chuť masa, případně propůjčí chuť celému...
Sous vide jednoduše i u vás doma!
Jestliže sous vide znáte zatím pouze z doslechu, ale zajímá vás a chtěli byste do jeho tajů proniknout, naučit se vskutku jednoduché technice s brilantními (g)astronomickými výsledky,...
Perfektní losos metodou Sous vide
Už delší dobu se snažíte připravit perfektního lososa a stále to není ono? Díky těmto základním pravidlům, trikům a metodě Sous vide si připravíte snadno a rychle šťavnatý kousek lososa...
Vejce Benedikt
Pracná výroba holandské omáčky ručním šleháním je pro mnohé noční můrou. S technikou sous-vide se však změní na běžnou záležitost a královské snídaně každodenní realitou! Nemluvě o tom, připravíte-li si...
Hruška na víně
Geniálně jednoduchý dezert pro dospělé, který vám usnadní rozhodování, co s načatou lahví vína. Díky technice sous-vide zůstane aroma vína a koření mnohem intenzivnější než...
Kachní prsa na pomerančích
Exotická varianta úpravy kachny, které sous-vide technika opravdu svědčí – kachní prsa jsou totiž velmi delikátním a jemným typem masa a přílišná péče by jim uškodila. Pokud vám náš recept...
Ossobuco po milánsku
Italská specialita z plátků telecí kližky přeseknutých přes morkovou kost. Název pokrmu pochází z italského sousloví osso buco, což znamená kost s dírou. Sous-vide technika nám pomůže získat maso jemnější struktury...
Francouzská cibulačka
Recept, kde má použití sous-vide techniky hned dvě výhody. Při přípravě kuřecího vývaru plně kontrolujete teplotu, nenecháte jej projít varem a výsledkem je tak křišťálově...
Hovězí bůček na grilu
Abychom dosáhli neodolatelné chuti bůčku metodou sous vide je potřeba si přichystat kvalitní ingredience – zejména pak kvalitní kus hovězího masa. Klíčem je nastavení správné teploty vodní lázně, která je...
Foie gras s portským vínem technikou sous-vide
Francouzská klasika, která je snadná na přípravu a povznese vaše předkrmy o několik úrovní výše. Recept na foie gras, neboli tučná játra z kachny (případně husy), vám představujeme v oblíbené variantě s portským...
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here